Slik gjør du bilen klar for høsten

Her er noen nyttige tips

Vintermånedene stiller høyere krav til kjøretøyene våre. Det er noen enkle tips for å utstyre bilen før kulden kommer. Les guiden nedenfor for å se hvordan du best kan gjøre bilen din for høst og vinter.

For å ha bilen klar til høst og vinter, må den først og fremst være trygg. Et godt tips å begynne med er frontruten, da den kan utgjøre så mye som 30 prosent av bilens totale styrke. Kontroller frontruten grundig i vintermånedene og sørg for at viskerbladene ikke er for slitte – dette sikrer også god sikt.

Sørg for at skifte vindusviskere, hvis de er slitte.

Hvis du har fått glasskader på bil, er det viktig å fikse det så raskt som mulig. Ellers risikerer skaden å bli større og slik at hele ruten må byttes. For vintermånedene er det ekstra viktig å få fikset steinsprutskadene, da ruten fortere kan sprekke når det er kaldere ute.
Bestill en time her hvis du trenger å reparert steinsprutskade eller bytte frontrute.

Det er også lurt og få sjekket dekkene før høst og vinter. For å få riktig grep er det viktig at dekkene har riktig lufttrykk. Informasjon om lufttrykk finnes i bilens bruksanvisning eller i drivstofflokket.

Verdt å huske på er at sommerdekkene burde bli vasket og ordnet før du legger dem bort for vinteren. For å unngå ødeleggelse av gummi, er det viktig å rengjøre dekkene grundig før du setter dem i et mørkt og kjølig rom til det er på tide å skifte igjen.

Bestill en time her for steinsprutreparasjon eller bytte av frontrute