Slik gjør du bilen klar for høsten

Vintermånedene stiller høyere krav til kjøretøyene våre. Det er noen enkle tips for å utstyre bilen før kulden kommer. Les guiden nedenfor for å se hvordan du best kan gjøre bilen din for høst og vinter. For å ha bilen klar til høst og vinter, må den først og fremst være trygg. Et godt tips… Read more »

Vinterklar bil – 10 tips!

Når er vinteren her og kjøreforholdene blir vanskeligere med det tidvis dårlig sikt på grunn av nedbør og mørke. Da er det desto viktigere å sørge for at bilen din er klar for årstiden. Det viktigste på glatte veier er trygge og gode vinterdekk. Minimum mønsterdybde er 3 mm. Smør låser og dører. Bruk silikonstift… Read more »

Steinsprutskade?

I tiden fremover blir det mye grus og stein på veien. Da er det fort gjort å få en steinsprutskade. I fjor ble det rapporter ca. 250 000 glasskader (kilde: Finans Norge) I snitt er ca. 25 – 30% av dette steinsprutskader. Om du får en steinsprutskade bør du reparere den så raskt som mulig… Read more »

Ny Administrerende Direktør

Morten Bjørlo vil fra 1 september ta over ansvaret som ny Administrerende Direktør for Carglass® i Sverige. Carglass® i Sverige er eid av Belron på lik linje med Hurtigruta Carglass® i Norge Morten er i dag Administrerende Direktør i Hurtigruta Carglass® i Norge, og han vil da få ansvar for Hurtigruta Carglass® og Carglass® Sverige… Read more »

Hurtigruta Carglass® og Autotaksering

Autotaksering og Hurtigruta Carglass®

Ved å benytte Hurtigruta Carglass® sitt landsdekkende avdelingsnettverk vil man gjøre taksering lett tilgengelig for kundene. Autotaksering vil lære opp nøkkelpersoner hos Hurtigruta Carglass® til å gjøre takster av bilens eksteriør og interiør. Autotaksering har bygget et brukervennlig og effektivt takstsystem som skal benyttes. Autotaksering vil gå gjennom alle takster, og for å sikre nøytralitet sette prisene… Read more »

En av Norges beste arbeidsplasser!

For tredje året på rad er Hurtigruta Carglass® kåret til en av Norges beste arbeidsplasser av Great Place to Work. Vi er utrolig stolte av å være blant Norges topp 10 beste arbeidsplasser, sier administrerende direktør Morten Bjørlo. Det er en bekreftelse på at vi gjør veldig mye riktig. Det sier noe om en grunnleggende,… Read more »

Ferietips

Hurtigruta Carglass® er eid av Belron som er verdens største aktør innen bilglass. Belron har avdelinger i 34 land verden rundt. Disse avdelingene er bedre kjent som «Carglass®». Med dette nettverket har vi mulighet til å gi kunden en service som ingen av våre konkurrenter kan tilby. Vi hjelper deg uansett hvor du er. Er… Read more »

Glass er ikke bara glass

BANG! De fleste sjåfører har hørt denne lyden mens de sitter i bilen. En stein treffer frontruten og du ser merke etter steinen. Hvis steinspruten ikke kan repareres og må du skifte frontruten, må du som regel betale en egenandel på kr. 2000,- hos de fleste forsikringsselskap. Hva kan jeg forvente når bilruten må skiftes… Read more »

Ruteskift – er viktig i forhold til sikkerheten

Klar og god sikt for sjåføren er avgjørende for sikkerheten i trafikken. De færreste er klar over at frontruten har en bærende funksjon av karosseriet og betyr derfor veldig mye for  sikkerheten, for eksempel om bilen havner på taket etter en ulykke. Det gjelder spesielt for nyere biler, der rutene blir større og større. «Frontruten… Read more »

9 tips til billig bilpleie

Følg Hurtigruta Carglass® sine 9 tips til billig og god bilpleie, kun ved hjelp av husholdningsprodukter.

Hurtigruta Carglass® gir deg 5 tips for ferieklar bil

Hurtigruta Carglass® gir deg 5 tips for ferieklar bil. Skal du på biltur i sommer? Skal du farte rundt i Norge – eller planlegger du en lengre tur i Europa? Uansett om du skal kjøre kort eller langt, så finner du noen gode råd og viktige tips for en trygg og sikker bilferie her. 1…. Read more »

Hurtigruta Carglass® gir 5 enkle tips til vårklar bil!

Steinsprutskader, slitasje, veisalt og søle setter sine spor på bilen gjennom vinteren, og for å unngå unødvendig verditap på bilen er det viktig å gjennomføre en liten vårpuss og –sjekk. Her får du noen gode tips om hva du bør gjennomføre. 1. Vask bilen grundig – innvendig og utvendig Bilen din har sannsynligvis fått sine… Read more »

Vindusviskere

Dårlig sikt er roten til alt ondt i trafikken, og vindusviskere er dine beste venner i kampen mot nettopp det. Les her for å finne ut hvor ofte du må bytte ut vindusviskerene. Med et så variert og uforutsigbart klima som Norge kan by på trengs det skikkelige saker for å sørge for skikkelig sikt… Read more »

Kjøring i tåke

For tryggere kjøring, følg disse tipsene: Vinteren har ikke kun snø og is, men det kan også være mye tåke. Tåke kan være like farlig som snø og is, hovedsakelig på grunn av dårligere sikt! Juster lyset Når det er tåke, blir sikten begrenset. Den naturlige reaksjonen til sjåføren er å skru på fjernlys. Når… Read more »